«Τηλέραμα» • βιβλίο • τεύχος 1874 (2-8 Φεβρουαρίου 2013)
«Είναι φορές που η ίδια η ζωή παίρνει την κατάσταση στα χέρια της για να μας διασώσει οριστικά...»,αναφέρει ο συγγραφέας για το μυθιστόρημά του που περιγράφει την ιστορία μιας 50χρονης –και βάλε- ηρωίδας.

Τα χρόνια της κρίσης βρίσκουν την ανυπόταχτη Λουκία, από μαμά β.π. πίσω στην αστική ζώνη, σ’ ένα από τα πιο καλοφωτισμένα σημεία της Κυψέλης. Τρεις γυναίκες, η μάμα Σόφη και η Ρωσοπόντια κοπέλα Λάρισα, θα προτάξουν τα καλοστεργιωμένα στήθη τους, την «Περήφανη Ελλάδα», το κατάστημα που θα τις σώσει από το τέλμα της δικής τους κατατονίας.

Και θα βάλουν όλες τους ένα χεράκι, να σηκώσουν ξανά στα πόδια του τον άντρα του σπιτιού, που ’χει βουλιάξει στα δικά του καταθλιπτικά. Η Λούσιφερ –το χαϊδευτικό της στη γειτονιά– θα ξαναπιάσει η ίδια, αυτή τη φορά εκείνον από το χέρι, να τον ξαναφέρει στη ζωή, όπως έκανε κι αυτός από τη μεριά του, δώδεκα χρόνια πριν. Κι ο καθένας στη δική του στιγμή, θα βρει από την αρχή τον τρόπο, να δρα, να αντιστέκεται, μαθαίνοντας ξανά τον τρόπο, πώς να χαμογελάει…

«Ως πεζογράφος απόψε θα σου ορκιστώ, πως κανένα βιβλίο δεν τελειώνει ποτέ στ’ αλήθεια πουθενά. Οι ήρωες ξεπηδάνε από ’κει, αποχτούν προσωπικές σχέσεις με τους αναγνώστες τους. Τέλος λοιπόν δεν έχει ούτε η Λούσιfair της Κυψέλης. Όπως τέλος δεν έχουν η δική μου κι η δική σου ζωή, οι στιγμές μας, οι χαρές, οι απογνώσεις, οι φόβοι», καταλήγει ο συγγραφέας – αντί επιλόγου.Επισκεφτείτε τη Σελίδα του συγγραφέα Γιάννη Φιλιππίδη κι επικοινωνήστε μαζί του, εδώ:

Tα 6 προσωπικά βιβλία του, 
"Λούσιfair, η βασίλισσα της Κυψέλης",
"Η μυρωδιά σου στα σεντόνια μου",
"Ο εραστής, η μέλισσα κι ένα μικρούλι 'αχ'",
"Μα, το ψάρι είναι φρούτο",
"Κρατάς μυστικό;",
"Ζωή με λες"
,

κυκλοφορούν από την «Άνεμος εκδοτική».


Ακολουθήστε τον Άνεμο

  
      

Πνοή Ανέμου στην ελληνική ποίηση

Άνεμος Εκδοτική spot

Spot Χρήστος Φλουρής - «Σπίθα»

Spot Γιάννης Φιλιππίδης - «Λούσιfair, η βασίλισσα της Κυψέλης»

Spot Ελίνα Γαλανοπούλου - «Μια ζωή άντρες»

Spot Γιάννης Φιλιππίδης - «Κρατάς μυστικό;»

Συμπαραστάτες στο ταξίδι μας
Επικοινωνία:
Άνεμος Εκδοτική
Αιγίνης 14, Αθήνα
Τ.Κ. 11362
Τηλ. 210 8223574
Email: anemosekdotiki@yahoo.gr