Κάκια Παυλίδου


Η Κάκια Παυλίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε σε όλη την Ελλάδα ακολουθώντας την ιδιορρυθμία της δουλειάς του πατέρα της (υπάλληλος της ΔΕΗ στο τμήμα κατασκευής γραμμών υπερυψηλής τάσης). Ο συνδυασμός της υπερυψηλής τάσης συναισθηματικών φορτίσεων και της συχνότητας των μετακινήσεων γέννησε μέσα της ένα τσιγγάνικο ιδίωμα φυγής, που υιοθέτησε καραβάνι την Ποίηση.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Α.Π.Θ. Ζει και εργάζεται στα Γιαννιτσά. Διορίστηκε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση το 2002-03, ως καθηγήτρια Πληροφορικής. Υπηρετεί στο 2ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών με οργανική θέση. Είναι υπεύθυνη της σχολικής εφημερίδας και του blog του σχολείου. Δραστηριοποιείται μέσω του Συλλόγου Φίλων Βιβλίου Ν. Πέλλας όντας στο Δ.Σ. του Συλλόγου από το 2007 και το 2011 εκλέχθηκε Πρόεδρος.

Γράφει από τα εφηβικά της χρόνια. Ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί στον τοπικό τύπο του Ν. Πέλλας, σε blogs, στην «Ποιητική Ανθολογία του Νομού Πέλλας» που εξέδωσε ο Σύλλογος Φίλων Βιβλίου Ν. Πέλλας το 2005, καθώς και στα «Ποιητικά Μονοπάτια στην Πέλλα» που εκδόθηκε το 2009 από την Παιδαγωγική Εταιρεία Ν. Πέλλας. Το 2010 εκδόθηκε η πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο «Σταγόνες Συναισθημάτων» – ιδιωτική έκδοση. Συμμετέχει με το διήγημά της «Νέα εκκίνηση» στην Ανθολογία Διηγήματος με θέμα τη μετανάστευση που τιτλοφορείται «Γεια σου Φίλε» από τις εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή.

Στο Διαγωνισμό Στίχου 2011 του Ωδείου Φουντούλη απέσπασε πρώτο βραβείο στίχου με το Ποίημα «Ευχή» και τρίτο βραβείο στίχου με το ποίημα «Παράκτιο φιλί», που φιλοξενείται στην παρούσα ποιητική συλλογή.


 Ακολουθήστε την Κάκια Παυλίδου στο Facebook 


Βιβλιογραφία
Ακολουθήστε τον Άνεμο

  
      

Πνοή Ανέμου στην ελληνική ποίηση

Spot Γιάννης Φιλιππίδης - «Κωδικός Ελευθερία»

Spot Χρήστος Φλουρής - «Σπίθα»

Spot Εμμανουήλ Γ. Μαύρος - «Ο υιός του Νείλου»

Spot Ελίνα Γαλανοπούλου - «Μια ζωή άντρες»

Spot Γιάννης Φιλιππίδης - «Κρατάς μυστικό;»