Μάγδα Παπαδημητρίου-Σαμοθράκη


Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963 και μεγάλωσε στην Κατερίνη όπου τελείωσε τις λυκειακές της σπουδές. Το 1986 τελείωσε τη σχολή Γεωργικών Συνεταιρισμών του ΟΑΕΔ και από τον Μάη της ίδιας χρονιάς εργάζεται στον ΟΤΕ. Ένα από τα πνευματικά παιδιά του ποιητή Γιάννη Κουτσοχέρα, ο οποίος την οδήγησε και τη μύησε στα σκαλοπάτια της ποίησης. Ξεκίνησε να πειραματίζεται από πολύ νωρίς. Μια επιστολή του δασκάλου της και πρεσβευτή της Ουνέσκο, Γιάννη Κουτσοχέρα, από το Παρίσι, της έδωσε τη δύναμη να προχωρήσει. Υπήρξε μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού «Πολιτιστική Έκφραση» του Πολιτιστικού κέντρου ΟΤΕ Αττικής, μέχρι τον Ιούνη 2002.

Συνεργάστηκε με πολιτιστικά έντυπα της Αθήνας. Τον Αύγουστο του 2002, κουρασμένη από την πολύβουη και αγχωμένη Αθήνα μετακόμισε με την οικογένειά της στον γενέθλιο τόπο της, στην Κατερίνη. Σήμερα εργάζεται ως ταμίας του ΟΤΕ στο κατάστημα Κατερίνης. Είναι παντρεμένη με τον Γιάννη Σαμοθράκη και έχει δυο παιδιά, την Ειρήνη και τον Ζαχαρία.

Αρθρογραφεί στην ηλεκτρονική εφημερίδα «pierialife» με πολιτιστικά θέματα και συνεργάζεται με τον τοπικό έντυπο Τύπο.

Είναι μέλος της Παγκόσμιας Ένωσης Ποιητών.

Ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας.

Έχει τιμηθεί από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Κατερίνης μαζί με άλλες 6 γυναίκες λογοτέχνες για την προσφορά τους στα Γράμματα, ενώ ποιήματά της μελοποιήθηκαν από τον συνθέτη Μπάμπη Ναβροζίδη και ακούστηκαν στην εκδήλωση «Ποίηση και Μουσική» στο πλαίσιο των Αικατερινείων 2010 του Δήμου Κατερίνης και στο Αρχαίο Δίον από τον Δήμο Δίου.

ΕΡΓΑ ΤΗΣ
«Χωρίς ταυτότητα» 1988, ιδιωτική συλλογή, εξαντλημένο.
«Ιριδίσματα» 1990, εκδόσεις Γκοβόστη, εξαντλημένο.
«Ηώ» 1992, εκδόσεις Γκοβόστη. Σ' αυτή τη συλλογή υπάρχουν ασπρόμαυρες φωτογραφίες του συναδέλφου της και φωτογράφου, Σωκράτη Μαθιά.
«Το ταξίδι του Έρωτα από τον Όλυμπο στου Αιγαίου τα κύματα», εκδόθηκε το 2008 από την Εκδοτική Όλυμπος. Σ' αυτό το βιβλίο υπάρχουν ασπρόμαυρες φωτογραφίες από τις ομορφιές του Ολύμπου και της Τήνου, τραβηγμένες από το φακό του συζύγου και της κόρης της, Ειρήνης.


 Ακολουθήστε τη Μάγδα Παπαδημητρίου - Σαμοθράκη στο Facebook 


Βιβλιογραφία
Ακολουθήστε τον Άνεμο

  
      

Πνοή Ανέμου στην ελληνική ποίηση

Spot Γιάννης Φιλιππίδης - «Κωδικός Ελευθερία»

Spot Χρήστος Φλουρής - «Σπίθα»

Spot Εμμανουήλ Γ. Μαύρος - «Ο υιός του Νείλου»

Spot Ελίνα Γαλανοπούλου - «Μια ζωή άντρες»

Spot Γιάννης Φιλιππίδης - «Κρατάς μυστικό;»